Prijava projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine

Bez autora
Apr 08 2012

Gradsko veće je raspisalo Konkurs za prijavu projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca. Pozivaju se udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca, da podnesu prijave projekata, u cilju izbora udruženja kojima će biti dodeljene dotacije za njihovu realizaciju iz budžeta grada Kragujevca u ukupnom iznosu od 2,60 miliona dinara. Jedno udruženje može konkurisati sa jednim projektom u visini do 250.000 dinara. Pravo podnošenja prijave imaju udruženja koja svoju delatnost obavljaju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, a ispunjavaju sledeće uslove: da su registrovana sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca, da svojim aktivnostima podstiču, usmeravaju i jačaju svest o značaju zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Kragujevca,...

Prijava projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvojaGradsko veće je raspisalo Konkurs za prijavu projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca.

Pozivaju se udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca, da podnesu prijave projekata, u cilju izbora udruženja kojima će biti dodeljene dotacije za njihovu realizaciju iz budžeta grada Kragujevca u ukupnom iznosu od 2,60 miliona dinara.

Jedno udruženje može konkurisati sa jednim projektom u visini do 250.000 dinara.

Pravo podnošenja prijave imaju udruženja koja svoju delatnost obavljaju u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, a ispunjavaju sledeće uslove:

  • da su registrovana sa sedištem na teritoriji grada Kragujevca;
  • da svojim aktivnostima podstiču, usmeravaju i jačaju svest o značaju zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Kragujevca;
  • da je program rada za 2012. godinu usvojen od strane nadležnog organa udruženja i da je istim predviđena aktivnost dostavljenim projektom;
  • da su opravdali sredstva iz budžeta Grada za 2011. godinu ukoliko su im bila odobrena za Program rada ili projekat.

Predmet konkursa je dodela finansijskih sredstava radi realizacije projekata u 2012. godini, koji će promovisati zaštitu životne sredine i održivi razvoj i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti i programa edukacije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Kragujevca.

Projekti treba da doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine (ekološke škole i kampovi, seminari, skupovi, izdavaštvo, promotivne aktivnosti i slično) ili da imaju za cilj da doprinose rešavanju konkretnog ekološkog problema kroz jednokratne akcije i kampanje (akcije uređenja prostora, ozelenjavanje i slično).

Dokumentacija neophodna za uspešno prijavljivanje:

  • popunjen obrazac prijave (potpisan i overen) i budžetski formular projekta sa pisanim opisom budžeta;
  • kopija Statuta podnosioca prijave;
  • kopija Rešenja o upisu u registar udruženja;
  • odluka nadležnog organa udruženja o učešću na konkursu;
  • poželjne reference.

Popunjeni obrasci prijava i ostala neophodna dokumentacija predaje se ili šalje u zatvorenoj koverti poštom, na adresu:
Za konkurs
Komisiji za davanje predloga za dodelu dotacija udruženjima u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja
Trg Slobode 3
34000 Kragujevac
Kancelarija br. 326

Rok za podnošenje prijava projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Dodatna obaveštenja i informacije mogu se dobiti putem telefona 034/306-178 ili e-mail adrese: zivotnasredina@kg.org.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik